Changing the world, one site at a time…
<i>flowpaintingart</i> <i>soulful insights</i> <i>into creativity</i>
<i>flowpaintingart</i> <i>soulful insights</i> <i>into creativity</i>
  • mail mij 0

flowpaintingart soulful insights into creativity

Nieuwe Energie in kunst

Festina-Lente-blog

De laatste maanden ben ik bezig geweest met het organiseren van een expositie voor 2025. Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik voor het laatst heb geëxposeerd. Een aantal maanden geleden voelde ik dat het weer tijd was naar buiten te treden. Er is een expositieruimte in Eindhoven die het gevoel geeft van een klein museum en ook nog een fijne aangrenzende tuin heeft. De locatie heet 'De Kruisruimte' en ik zag in een flits voor me dat mijn werk daar aan de muur hing. Dit beeld wekte een bepaalde emotie bij me op en dit vormde de brandstof om dit 'visioen' om te zetten in actie.

De laatste jaren krijg ik regelmatig aanbiedingen van (buitenlandse) galeries om bij hen te komen exposeren. Maar wat mij keer op keer tegen de borst stuit zijn de voorwaarden waar ik als kunstenaar aan dien te voldoen: hele hoge bedragen om te mogen participeren, erg hoge commissies voor verkoop, enzovoorts. Veel galeries hanteren het model dat de kunstenaars mogen opdraaien voor de salarissen en vaste lasten van hun personeel, nog voordat er iets is verkocht. De risico's liggen zo (bijna) geheel bij de kunstenaar. Dit voelt voor mij als een oude wereld, een oude energie die niet meer past bij de Nieuwe Energie waar de aarde (vooral) nu mee overspoeld wordt. Het is een model dat gebaseerd is op macht en niet op gelijkwaardigheid en samenwerking.

Deze Nieuwe Energie zocht ik bij de mede-exposanten waarmee ik wilde exposeren bij De Kruisruimte. De vier andere kunstenaars die ik heb benaderd om mee te doen, maken allen werk waar je de zuivere frequentie van de ziel in kunt voelen i.p.v. de energie van het afgescheiden zelf (hier is op zich niks mee alle kunst mag er zijn maar is niet wat mij nu interesseert). Een kunstwerk bestaat voor mij namelijk niet alleen uit het aspect dat we kunnen waarnemen met onze zintuigen maar de kunstenaar projecteert er ook zijn energie in waarmee hij in contact staat op het moment van creatie. Het gaat mij dus niet alleen om het 'plaatje' maar om de energie erachter. Met welk bewustzijn wordt er gecreëerd?

Misschien is het nu de tijd dat de kunstenaars die deze Nieuwe Energie vertegenwoordigen zich verenigen en gaan samenwerken? Samenwerking is een van de ingrediënten die mensen van de oude naar de Nieuwe Aarde brengt.

Marieke-in-actie-blog

Anouk-in-actie-blog
August 2024
June 2024
January 2024
May 2023
December 2022
September 2022
June 2022
April 2022
December 2021
August 2021
July 2020

Via deze website worden geen gebruikersdata verhandeld met derde partijen. Persoonlijke data zoals eventueel gedeelde e-mail adressen en namen worden niet uitgewisseld met derden. Er wordt geen Google analytics gebruikt om persoonlijke data te analyseren en er wordt geen gebruik gemaakt vaan cookies.