Changing the world, one site at a time…
<i>flowpaintingart</i> <i>soulful insights</i> <i>into creativity</i>
<i>flowpaintingart</i> <i>soulful insights</i> <i>into creativity</i>
  • mail mij 0

flowpaintingart soulful insights into creativity

Harmonie in menselijke maat

andrastAR11 kopie

In de vorige blog deelde ik mijn visie dat we niks hoeven te visualiseren of intenties te stellen om vanuit onze ziel te creëren. De reden hiervoor is dat wat we diep van binnen willen manifesteren al door onze ziel is gecreëerd! Het bestaat al in het kwantumveld (of wat we andere dimensies zouden kunnen noemen); het heeft zich alleen nog niet in de stof gemanifesteerd.
De oer-Bron van waaruit het leven is ontstaan heeft geen intenties iets specifieks te manifesteren. Het enige wat het doet en heeft gedaan, is realiteiten creëren die (uiteindelijk) zo dicht mogelijk in de buurt komen van de perfecte harmonie die in die Bron aanwezig is. We zien dit duidelijk terug in evolutie. Zij gaat duidelijk een kant op en is niet willekeurig: het niveau van complexiteit en bewustzijn neemt steeds verder toe. Deze richting is geen intentie eerder een drang zoals ieder levend wezen, op welke manier dan ook, de drang heeft te creëren; het zit in de Bron of Schepping ingebakken en ieder levend wezen is daar een holografische afspiegeling van.
Als kunstenaar kun je een evenbeeld zijn van de Bron en trachten de toestand van harmonie uit te drukken d.m.v. je creaties. Net als de Bron zul je er nooit helemaal in slagen omdat zodra creatie plaatsvindt, er polariteit ontstaat. Een polariteit die nodig is om überhaupt iets zichtbaar en tastbaar te maken. En in polariteit heb je nooit een staat van perfecte harmonie. Omdat we als zielen een hele reis afleggen door de polariteit kan het haast niet anders dat de rijke ervaring van deze reis ook zichtbaar wordt in de creatie en dus in kunst. En misschien is dat ook het mooie: de Bron in ons die zichzelf tracht terug te zien in haar creatie vermengd met het menselijke verhaal dat vastgelegd is in bv. kleuren en vormen en op die manier de medemens kan beroeren en een snaar raakt van herkenning...

ApuwanaAR23 kopie


June 2024
January 2024
May 2023
December 2022
September 2022
June 2022
April 2022
December 2021
August 2021
July 2020

Via deze website worden geen gebruikersdata verhandeld met derde partijen. Persoonlijke data zoals eventueel gedeelde e-mail adressen en namen worden niet uitgewisseld met derden. Er wordt geen Google analytics gebruikt om persoonlijke data te analyseren en er wordt geen gebruik gemaakt vaan cookies.