2013

Een nieuw begin

Een nieuwe manier van schilderen heeft zich bij mij aangediend waarbij diepere structuren zichtbaar worden. Het creatieve proces lijkt eindeloos door te gaan ook wanneer er niet direct creatieve energie voelbaar is. Plotseling is daar dan een andere manier van werken. Op het juiste moment dient het zich dan aan wanneer de geest er voor open staat. Is dit niet zoals evolutie altijd werkt? Verandert een mens niet alleen wanneer hij er klaar voor is i.p.v. onder dwang of door het 'moeten' van het ego? Iedere keer verbaast het mij weer om te zien hoe verandering plaats vindt bij mij en bij de mensen in mijn omgeving.

Het vinden van de flow

Vanuit mijn ervaring kan de creatieve flow die ontstaat wanneer energie begint te stromen, niet afgedwongen worden. Waar we wel aan kunnen werken is het opruimen van de blokkades die de flow in de weg staan. Dan zal de energie weer gaan stromen en wordt creativiteit een natuurlijk verschijnsel in ons dagelijks leven. Niet creatief zijn betekent een geblokkeerd bestaan leiden. Creativiteit hoort natuurlijk te zijn, een drang om te scheppen die in het Universum zit ingebouwd. M.a.w.: dan moet je gewoon schilderen! En vanzelf wordt dan ook gaandeweg duidelijk wat: hetgeen de ziel wil uitdrukken, een expressie die voor iedereen uniek is.


Zin om te flow-en? De nieuwe data van mijn januari cursus staan nu online: cursus
En een nieuwe cursus voor de kids: kindercursus
Zin om mij aan ’t werk te zien? Kom naar de demo bij Van Beek op 14-12.
Comments

Laatste telg


Mijn laatste creatie. Het is mijn eerste schilderij waarbij ik diepere structuren heb geschilderd. Ik heb het gevoel dat dit vaker terug gaat komen bij mijn nieuwe schilderijen. Om de zoveel tijd duikt er weer iets nieuws op op een moment dat je innerlijk klaar bent om weer een stap verder te gaan. Nu nog een titel verzinnen…dan haal ik even m’n lijstje erbij met exotische namen.

DSC00193 kopie
Comments

Hier is de site

Eindelijk is ie er dan: de nieuwe website!
De naam eelkeart.com zal over een tijdje veranderen naar flowpainting.net om de nadruk op de manier van schilderen te leggen i.p.v. op mijn naam.
www.eelkeart.com zal als url nadien voorlopig nog doorverwijzen naar deze site.


Comments